Ontwikkelingen Gemeentehuis – Bibliotheek

In 2021 worden de ontwikkelingen voor het Glashoes on hold gezet en wordt de nieuwe wethouder mevrouw Trees Vloothuis gevraagd om te zorgen voor maatschappelijk draagvlak.

TV uitzending ‘op de zaak’

Ze verkent de collectieve mindset van de bedrijven en de manier waarop de dagelijkse gang van zaken wordt vormgegeven. Het is een informatief en persoonlijk portret van ieder bedrijf dat centraal staat, en geeft zo een actuele en waardevolle kijk op je bedrijf of zoals nu op de Bibliotheek.

Door de diverse lockdowns heeft Bibliotheek Tubbergen de Afhaalbieb en de Bibliotheek aan Huis in het leven geroepen. De behoeften om boeken te lenen werd alleen maar groter door het vele thuis zitten.

Iemand die van lezen houdt, zoekt het liefst met eigen handen en ogen in de Bibliotheek een aantal boeken bij elkaar. Voor bijna iedereen is dit vanzelfsprekend. Toch kan er een moment komen dat dit niet meer lukt. Niet altijd is er dan iemand in de buurt die voor jou naar de bieb kan gaan. In dit geval kwam de Bibliotheek naar je toe! Jij gaf aan wat je het liefst leest en wat jouw interessegebieden zijn, wij zochten materialen voor je uit, brachten ze bij je thuis en haalde ze daar ook weer op.

Bij de Afhaalbieb konden leners van tevoren besteld leesmateriaal afhalen en de boeken die ze gelezen hadden terugbrengen.

De leden konden gelukkig gewoon doorgaan met lezen, want de Onlinebibliotheek is altijd open. Men heeft 24/7 toegang tot e-books en luisterboeken.

De maandelijkse inloopspreekuren voor senioren in de Bibliotheek, die meer willen weten over het reizen met het openbaar vervoer, werden door corona-maatregelen ook geannuleerd. Met vragen over het gebruik van het OV kon men wel terecht tijdens het telefonisch spreekuur.

Voor iedereen die hulp kan gebruiken bij, of vragen heeft over, het lenen van e-books, het online reserveren of het gebruik van de diverse bibliotheek apps hebben wij dit jaar het inloopspreekuur E-books georganiseerd.
Daarbij kan het gaan om vragen als: Kan ik boeken verlengen via mijn smartphone? Op welke apparaten kan ik e-books van de bibliotheek lezen? Wat zijn handige of leuke bibliotheek apps?

Online cursussen – altijd en overal. Voor je persoonlijke of professionele groei

Bij de Bibliotheek kon men kiezen uit meer dan 160 online cursussen (voor alle leden gratis beschikbaar) op het gebied van communicatie, persoonlijke kracht, taal en commerciële vaardigheden, maar ook gesprekstechnieken en leren innoveren.

Het vinden van werk dat bij je past is niet altijd makkelijk. De Bibliotheek bood hulp bij het ontdekken van wat je zou willen en hoe je dat zou kunnen bereiken. Daarvoor werden dit najaar 16 gratis online trainingen gegeven.

Elke maand had een ander thema, bijvoorbeeld jezelf goed presenteren, netwerken en LinkedIn. De trainingen waren voor iedereen die op zoek waren naar een nieuwe baan of die zich alvast op de toekomst wilden voorbereiden.

Alle activiteiten waren online, zodat iedereen vanuit huis kon deelnemen.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Contact

Verstuur