ONTWIKKELING & EDUCATIE

Zeer geslaagde editie van Glasrijk Tubbergen – Thema ‘Glas(rijk) in ontwikkeling’
Dit jaar ging alweer de 25e editie van Glasrijk Tubbergen van start. Kunstcurator Renée Korbee had ook dit jaar weer zeer hoogstaande glaskunst uit binnen- en buitenland geselecteerd. Schitterende creaties waren te bewonderen op de meest uiteenlopende plaatsen. Overal in Tubbergen was het echt genieten!

In samenwerking met een twee glaskunstenaars verzorgde de bibliotheek deze week doorlopend interessante workshops.

Workshops Vitreografie en Glasmozaïek | Woensdag 2 oktober

Tijdens deze workshops kon men kennismaken met Vitreografie: Is het graveren in een glasplaat en daarna met de glasplaat een afdruk maken op papier. Deze techniek wordt al vele jaren toegepast, maar is niet zo bekend is bij het grote publiek. Het voordeel van een gravure op glas is dat de gravure heel lang bruikbaar blijft, terwijl bijvoorbeeld een linosnede slijt van het afdrukken.

We gaan een kleine mozaïek maken door gekleurde stukjes glas vast te plakken op een glazen ondergrond. Je mag direct beginnen met stukjes glas neerleggen, maar je kan bijvoorbeeld ook een kleine tekening maken en die gaan inkleuren met glasstukjes. De tekening leg je gewoon onder glazen ondergrond, want zo fijn: je kunt erdoorheen kijken!

SACHA BRIENESSE

TINNE VROONEN

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Contact

Verstuur