TERUGBLIKKEN OP HET JAAR 2019

 

‘Als bibliotheek bied je iets, waardoor mensen verder komen in hun leven’

Bibliotheek Tubbergen blikt in dit digitale magazine terug op 2019, een jaar waarin de bibliotheek volop in beweging was. De uitgebreide collectie, cursussen, workshops op het gebied van mediawijsheid, literatuur, kunst en cultuur, lezingen of de rustige plek vinden waar iedereen welkom is om zich te ontwikkelen, anderen te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan: het waren allemaal redenen om de bibliotheek op te zoeken.

Bibliotheken waar je enkel boeken kunt lenen, zijn niet van deze tijd. Vroeger was het makkelijk. Voor alles wat je wilde weten of lezen, ging je naar de bibliotheek. Had je even geen inspiratie of wilde je wegwijs gemaakt worden? Dan was er altijd iemand om je te helpen. In die oude traditie is niets veranderd.

Echter, we zijn niet meer alleen. Dankzij internet, kan iedereen altijd en overal bij informatie over elk onderwerp. Ook in de bibliotheek. Gelukkig zijn daar mensen om die informatie te duiden. En om degenen die misschien iets minder handig zijn met taal, toetsenbord of telefoon, een eind op weg te helpen.

Feitelijk doen we nog hetzelfde om aan de wensen van onze klanten tegemoet te komen, maar bewegen met de tijd mee. Nieuwe diensten worden aangeboden en samenwerking met sociale partners wordt gezocht. Allianties worden aangegaan met de Belastingdienst, het UWV en Stichting Welzijn, maar bijvoorbeeld ook met instellingen als de Volksuniversiteit en Seniorweb. Door continu te innoveren kan de bibliotheek haar maatschappelijk, educatieve functie steeds verder uitbouwen, zodat iedereen de bibliotheek ziet als de ontmoetingsplek.

Vraagstukken in het sociaal domein zijn complex. De maatschappij heeft meer dan ooit denkkracht en creativiteit nodig om bruggen te slaan.

Het is belangrijk dat de wereld van cultuur en de wereld van beleid met elkaar verbonden raken en het gesprek met elkaar aangaan.

Bibliotheek Tubbergen werkt er iedere dag aan, samen met al onze partners, dat iedereen volwaardig mee kan doen in de samenleving; Iedere dag zetten we ons hier weer vol enthousiasme voor in, zo ook in 2019!

Veel van de projecten, activiteiten en workshops organiseerden we samen met partners, die we hartelijk danken voor de goede en fijne samenwerking.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Contact

Verstuur