De Bibliotheek organiseerde afgelopen jaar veel activiteiten voor oud en jong, hoe mooi is dat.

Workshop ‘Mindfulness | Donderdag 24 januari

Van 11 januari tot 11 februari was de maand van de Spiritualiteit met als thema ‘Met aandacht’. Bibliotheek Tubbergen nodigde deze maand uit om kennis te maken met ‘Mindfulness’. We hadden hiervoor Birgit Weustink uitgenodigd.

Birgit Weustink liet deelnemers kennismaken met Mindfulness en vertelde hoe je de rust en helderheid kunt opzoeken in jezelf door met een milde open aandacht aanwezig te zijn bij wat nu is.

Mindfulness is aandacht hebben voor alles wat zich in het moment afspeelt, zowel in als buiten jezelf. Door het leren van de mindfulness vaardigheden is de kans groot dat je meer stressbestendigheid en kalmte in het leven ervaart, minder verstrikt raakt in gedachten en gevoelens en dat je betere keuzes kunt maken die een heilzaam effect hebben en het leven plezierige maakt.

Workshop ‘Kleur, Stijl en Kleding’ | Donderdag 28 maart

Weg met kledingstress, twijfels en miskopen! Gerdien Letteboer liet ons kennismaken met de wereld van kleur en stijl. Welke kledingstijlen zijn er eigenlijk? Wat is een goede roklengte voor jou en welke kleuren laten jou stralen?

Gerdien Letteboer

Cadeau van de bibliotheek

In november las heel Nederland het geschenkboek ‘Winterbloei’ van Jan Wolkers. In dit gratis boek werd door biograaf Onno Blom de schrijver belicht en hoe hij in staat was de aarde te bewonderen.

Over het geschenkboek

Nederland Leest zet stappen in de groene richting. En een van Nederlands meest geliefde schrijvers is onze gids: natuurmens Jan Wolkers. Zijn mooiste natuurverhalen zijn speciaal voor Nederland Leest gebundeld in het geschenk Winterbloei.

Jan Wolkers

De natuur is voor Wolkers altijd de belangrijkste inspiratiebron geweest. In de natuur kon hij zijn angsten bezweren en scheppen door die te tekenen, schilderen en vast te leggen in wat hij schreef.

De verhalen in ‘Winterbloei’ werden vergezeld door actuele columns van Aaf Brandt Corstius. Zij gaf in deze bundel luchtig stof tot nadenken bij haar eigen dagelijkse, duurzame dilemma’s. Dit jaar schreef Ronald Giphart het voorwoord in het geschenkboek van Jan Wolkers.

Workshop ‘Wintergroen’ | Woensdag 27 november

De deelnemers maakten een stoere Advents- / Kerstkrans of een Kersttak.

Lezing Rouw en nou…? | Donderdag 28 november

Veronique Janssens, verlies- en rouwdeskundige, deelde de nieuwste inzichten op het gebied van rouw. Ze sprak over wat rouwen inhoudt, wat je kunt tegenkomen in het rouwproces en hoe je met uiteenlopende gevoelens kunt omgaan.

‘Het is chaos in mijn leven. Zijn er handvatten voor omgaan met dit verlies?’

Veronique Janssens

Workshop Drones – Eye in the Sky | Maandag 2 december

Tijdens Eye in the Sky gingen we gezamenlijk met andere deelnemers proberen een Drone performance te maken door de drones in harmonie te laten vliegen! Voorafgaand hieraan werd er gekeken naar de zin en onzin van drones in films, kunst en wetenschap en nam Kees de Groot, creatief directeur van Planetart, ons mee op een visuele reis en gaf een futuristisch-artistieke impressie van de drones-technologie.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Contact

Verstuur